Conflictcoaching

Zelf je psychologische veiligheid op het werk vergroten betekent investeren in je werkgeluk.

 

Conflictcoaching is een vorm van coaching waarbij de neutrale begeleiding door een externe conflictcoach uitkomst biedt als er nog niet echt een conflict is, maar wel al de nodige wrijving is ontstaan.

Deze vorm van conflictbehandeling en -begeleiding draagt bij aan empowerment (het toerusten) en richt zich op het activeren van cliënt’s individuele ontwikkeling en is oplossingsgericht.


Je wordt geholpen om tot een goed en respectvol gesprek met elkaar te komen, om naar elkaar te luisteren en als individu authentiek te spreken. Er wordt gezamenlijk over de situatie gesproken en coachees worden geactiveerd constructief na te denken met als doel nieuwe inzichten te verwerven en je leert beter met conflicten om te gaan.

“Het helpt u ook om beter of effectiever te presteren op uw werk.”

Als coach begeleiden wij individueel, de (conflict)partijen of teams. Je verkrijgt inzicht in de eigen bijdrage aan de kwestie (wat zelfreflectie vraagt) en om daar de verantwoordelijkheid voor te nemen. Je wordt bewust van wat onderliggend meespeelt (zoals behoeften of overtuigingen die belemmerend werken). Tijdens dit proces leer je diverse technieken om vanuit een andere invalshoek naar de kwestie te kijken en betrokkenen zich open te laten stellen om constructief met je samen te werken.

Daarnaast betekenen deze nieuwe inzichten voor bedrijven en hun medewerker(s) én vastgelegd in een coachingsverslag dat het gebruikt kan worden voor de verdere samenwerking en/of de persoonlijke groei van de medewerker.

“Het doel is de coachee te ondersteunen om sterker te worden op het werk om daarmee een burn-out te voorkomen.”

Erkend MfN (Mediatorsfederatie Nederland) opgeleid conflictcoach en geregistreerd in het internationale ADR register.